Пилотът на Заубер Серхио Перес сподели, че е готов да замени бразилеца Фелипе Маса във Ферари през следващия сезон, ако от Скудерията решат да направят промени.

Мексиканецът е продукт на академията за млади пилоти на “черните кончета”, а през този сезон разкри потенциала си на пистата с тима на Заубер. Спекулациите около евентуална смяна на Фелипе Маса пък ще продължат, докато не му бъде предложен нов договор. Актуалният контракт на бразилеца със Скудерията приключва в края на този сезон.

“В момента имам действащ контракт със Заубер за още един сезон. Трябва да се представя наистина добре, за да премина в отбор като Ферари", призна Серхио Перес пред испанския вестник "Ас".

"Моята голяма цел е да стана световен шампион във Формула 1, а Ферари е тим, който може да ми позволи това. Аз съм мотивиран, а не уплашен. Поне за мен Фернандо е най-добрият пилот на стартовата решетка, а да бъда негов съотборник в едва третата си година тук - това би било много добре за мен. Мога да науча много от Алонсо", допълни мексиканецът. /БЛИЦ