В отбора на Мерцедес не планират големи промени по колата за Гран При на Малайзия въпреки тотално разочароващия старт на сезона във Формула 1 и отпадането на двата болида в Мелбърн по време на Гран при на Австралия.

Колата на “сребърните стрели” би могла да изглежда по съвсем различен начин след две седмици на пистата “Сепанг” в Малайзия, но на “Албърт Парк” в Мелбърн вече се видя, че болидът MGP W02 не толкова конкурентноспособен, колкото се очакваше преди началото на сезона.

“Не е ясно, защо сме толкова бавни”, сподели след първия старт за сезона един от пилотите на Мерцедес Нико Розберг. Неговият колега и седемкратен световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер пък анализира нещата така: “Темпото на Ферари е такова, каквото очаквахме. Но ние сме с половин секунди по-бавни от очакваното”.

“Ще има промени по болида за състезанията в Истанбул и Барселона”, заяви шефът на Мерцедес Рос Браун. До тогава обаче едва ли от тима могат да мечтаят за нещо повече от класиране в зоната на точките. /БЛИЦ