Спекулациите около завръщането на Михаел Шумахер във Формула 1 не спират. Тимът на Мерцедес Гран при е отправил предложение от 7 млн. евро годишна заплата към легендарния пилот, за да стане той съотборник на Нико Розберг от следващия сезон, пише германският таблоид "Билд". Офертата била отправена лично от спортния директор на Мерцедес Норберт Хауг. 

Същата сума от 7 млн. евро щеше да получава и актуалният световен шампион Дженсън Бътън, ако беше останал. За Шуми тези пари ще бъдат нещо като "джобни". В момента той получава от Ферари по 5 млн. евро годишно, изпълнявайки функциите на съветник в тима на "черните кончета".  Като пилот на Скудерията, преди да се откаже Шумахер печелеше пък по 35 млн. евро на година.

"За него парите нямат значение. По-важното е, какво иска да прави наистина и дали иска да спечели още нещо. Мерцедес трябва да опита да го привлече, въпреки че има малки шансове", споделя бившият световен шампион и експерт във Формула 1 Ники Лауда. 

"Винаги ще се спекулира, докато някой не заеме свободното място в тима ни. Някои спекулации са си направо мечти, които са неизпълними", заявява пък говорител на Мерцедес Гран при. /БЛИЦ