Австриецът Тото Волф е наследникът на освободения в началото на декември спортен директор на Мерцедес Норберт Хауг, потвърдиха официално от „сребърните стрели”.

41-годишният австриец, който досега бе изпълнителен директор и акционер в Уилямс, но и съсобственик на компанията HWA, която управлява DTM (Германския шампионат з атуристически автомобили) ще поеме всички отговорностите, с които доскоро се занимаваше 60-годишният Хауг, прекарал 22 години в Мерцедес.

Миналата година към Мерцедес се присъедини и трикратния световен шампион във Формула 1 Ники Лауда. Така Волф заедно с неговия сънародник Лауда и Рос Браун ще бъдат най-силните хора в тима на „сребърните стрели”. Както неговия предшественик Хауг и Волф ще се грижи за координацията между всички спортни дейности на Мерцедес-Бенц.

„Мерцедес е една от най-важните величини в моторните спортове по целия свят. Аз самият съм голям фен на марката. Радвам се на предизвикателството и бих желал да работя както за подготовката за един успешен сезон, така и за стимулирането на млади кадри”, сподели Волф, който се отказва от акциите си в Уилямс.