Джанкарло Минарди направи анализ на тазгодишния шампионат във Формула 1. Според него надпреварата сега е изключително атрактивна и към момента изобщо не може да се прогнозира, кой ще е крайния победител.

„Ферари трябва да подобрят представянето си. В момента Алонсо е в отлична форма и това дава резултат. Той се ползва и с подкрепата на целия отбор, но им трябва още. Ред Бул също загубиха от миналогодишния си блясък. И те обаче имат много добри и постоянни в представянето си пилоти. В момента обаче не може да се говори за фаворит в състезанието”, коментира Джанкарло Минарди.

“Независимо, че Алонсо води, смятам, че е рано да се казва, че титлата е негова. Има петима пилоти, които спокойно могат да се преборят за титлата. От тях най-сериозна заплаха за испанецът е Кими Райконен. За съжаление, резултатите му не са винаги еднакви и определено трябва да се представя по-добре в квалификациите. Но е агресивен и постоянен в представянето си", обяснява Минарди.

В момента лидер в красирането в най-бързия спорт е Фернандо Алонсо със 164 точки и три Гран при победи. Зад него са Марк Уебър (124 т.), Себастиян Фетел (122 т.), Луис Хамилтън (117 т.) и Кими Райконен (116 т.).