Ръководството на Миньор води разговори застрахователната компания “Лев инс” да поеме част от издръжката на клуба, научи БЛИЦ. Според запознати това е една от последните опции пред шефовете на тима и ако отново ударят на камък едва ли ще съберат пари да довършат сезона.

Разговорите с “Лев инс” стартираха още в края на миналата година, но в последствие бяха прекратени. Според слуховете причината за това е било желанието на застрахователната компания като част от сделката да се ангажира и общината, която да застрахова сградния си фонд при нея. Хората от местната власт обаче са отказали тази клауза и преговорите пропаднаха.

През това време босът на перничани генерал Йордан Димитров опита да вкара в управлението на клуба една от най-големите вериги за черна и бяла техника в България. И тук обаче генерала удари на камък и за това отново е подновил преговорите с “Лев инс”.

В момента перничани водят подготовка за новия сезон на собствения си стадион, а играчите тренират доброволно, без да са получавали пари от няколко месеца. Новите попълнения също стоят без договори и чакат да се изясни финансовото състояние преди да се обвържат.

Част от футболистите, с които ръководството преговаряше, пък отказали да преминат в Миньор, тъй като настоявали да получат поне по няколко хиляди лева предварително, а в клубната каса такава сума просто няма.

Преди няколко дни от община Перник обявиха, че дълговете на Миньор възлизат на около 3 млн. лева и именно те пречат при преговорите със сериозни инвеститори.

В момента клубът е собственост на “Минна Компания”, която обаче отказва да дава пари за него.