Шампионът на Франция Монако постига категорична победа с 4:0 като гост на Лил. „Монегаските“ триумфираха с две попадения Фалкао и по едно на Стеван Йоветич, Рашид Гезал. С успеха Монако се изравни по точки с лидера Пари Сен Жермен. Двата тиа са с по 18 точки, но Неймар и компания имат мач по-малко.

В мача с Лил кошмарни грешки помогнаха много на Монако. В 24-ата минута Анвар Ел-Гази сбърка в опит да върне топката към защитата и я право в краката на Стеван Йоветич, който с прецизен шут откри резултата.

Малко по-късно Тиаго Майа не успя да укроти топката и я прати на крака на Алмами туре, който веднага центира към Рашид Газел, а той от няколко метра не сгреши – 2:0.

Само три минути след почивката Монако стигна до трети гол. Вратарят Майк Манян отрази шут, но топката отскочи право към Радамел Фалкао, а голмайсторът не пропусна шанса си и направи резултата класически.

Четвърт час преди края Фалкао вкара от дузпа и оформи крайното 4:0 за Монако. Колумбиецът вече има 11 попадения от началото на сезона.

В другата среща от кръг днес Ница направи 2:2 у дома с Анже, като за точката на домакините помогна спорна дузпа, която бе реализирана от Балотели, както и автогол на Траоре.