Много хора от цялата страна станаха свидетели на първия кръг от Републиканския шампионат по мотокрос. Повече от 10 хиляди зрители бяха на мотополигон “Порой” и видяха майсторско каране през двата състезателни дни, като най-интересно и оспорвано беше през днешния, в който се състояха състезателните маншове.

103-ма пилоти, сред които и чуждестранни от Румъния, Молдова и Гърция, взеха участие през уикенда и имаха късмета да се насладят на прекрасното време и чудесното състояние на трасето.

В клас МХ 65 сс победител и в двата манша стана Мариус Канакис от Гърция, втори се класира Радостин Михайлов, а на трето място се нареди младата румънка Аида Кояну, която можеше да спечели и двата манша, но в първия заради повреда в мотора и кратко забавяне финишира пета, а вторият манш го спечели безапелационно. Освен купата за трето място Кояну си тръгна от България и с трофея на Спорт Тото за най-бърза обиколка по време на състезанието.

При МХ 85 с много силно каране като победител от двата манша завърши Николай Малинов (Кавазаки). След него се нареди Николай Димуш от Молдова, а на трето място завърши Ерай Хасан и двамата с КТМ.

В МХ 2 публиката стана свидетел на таланта и майсторското каране на Майкъл Иванов (КТМ). Един от тримата наши сънародници, които тази година карат в световния шампионат по мотокрос. Иванов реши да се включи в първия кръг на републиканското заради възможността да кара преди третия кръг за световното първенство, което ще е в Холандия идната седмица. Майкъл беше безапелационен и в двата манша, спечелвайки ги убедително. Втори след него финишира Хакан Халми с КТМ, а трети Кристиян Ангелов с Ямаха. Любопитното е, че тримата финишираха и в двата маша в този ред.

В клас МХ 1 румънецът Адриан Радута (Ямаха) победи и в двата манша, карайки със самочувствие от първата до последната обиколка. Втори финишира Шевди Шевдиев със Сузуки, а трети Калоян Илиев с КТМ.

В МХ имаше най-много пилоти - общо 39. Мартин Тодоров с Ямаха показаха, че е трениран доста и се намира в отлична форма, защото спечели с лекота и двата манша, оставяйки след себе си Веселин Малинов с Кавазаки и Юлиян Райчев (Кавазаки).

Наградите на призьорите бяха връчени да кмета на Община Поморие Иван Алексиев.