Общо 11 екипажа са подали заявки за участие в рали Средна гора. Автомобилната надпревара, която е с коефициент 5 за Европейската рали купа и кръг от националния шампионат, ще се проведе от петък до неделя. Сред заявените екипажи са най-добрите български пилоти като Димитър Илиев, Крум Дончев и други. Директорът на ралито Валя Пантелеева на пресконференция днес разкри всички проблеми на организаторите, свързани с провеждането на състезанието.

"Това е 10-о юбилейно издание на рали "Средна гора". То е с променена дата. По програма трябваше да се проведе през май, но беше отложено за август заради парламентарните избори. За пръв път работим адекватно с община Панагюрище. Готови сме за ралито, но имаме различни проблеми. До 2 август нямахме никаква кореспонденция с федерацията", каза Пантелеева.

На пресконференцията не присъстваше нито един представител на БФАвтомобилен спорт. Директорът на ралито разкри, че Министерството на младежта и спорта е отпуснало 9320 лева, а на организаторите са преведени 7330 лева. Пантелеева обяви, че ще си търси разликата от средствата от федерацията. Освен това от централата не са й дали измервателната техника, нужда за провеждането на ралито. Тя добави, че проектобюджетът на надпреварата е бил 100 хиляди лева, но тя ще бъде организирана едва с половината - 50 хиляди лева./БЛИЦ