На 17 декември на картинг писта "Слънчев Бряг" се проведе поредния 4-и кръг от националния любителски шампионат по картинг.

В "Детско-Юношески" клас участие взеха деца на възраст от 6 до 11 години, сред които две момичета. Малките състезатели премериха сили в два последователни манша от по 10 обиколки, като първото място грабна Ангел Терзиев, а челната тройка бе допълнена от Полина Терзиева и Нели Баранова.

Голямата изненада бе поднесена при мъжете, където най-младият от всички участници Николай Ненов се окичи със златото. Едва 11-годишният член на АСК "Меркурий Рейсинг"-Бургас премери сили с утвърдени и опитни състезатели като Даниел Шишков – Сливен, Атанас Терзиев – „Несебър мото”, Радко Петров –„Вромос рейсинг”, Тодор Тодоров - "Меркурий Рейсинг" и много други. За Ненов този шампионат е първи в кариерата му, но по всичко изглежда, че това е само началото. Той не остави никакъв шанс на конкуренцията и по категоричен начин спечели първото място, като демонстрира впечатляващи за възрастта си умения и мъжка психика. След състезанието дебютантът - победител сподели, че всичко което знае и може в този спорт дължи на личния си треньор - неколкократния републикански шампион по картинг Дамян Ковачев.

Състезанието се проведе в три манша от по 15 и 10 обиколки с класиране и отпадане. То премина без опасни инциденти и при традиционно силен интерес. Организаторите се бяха постарали – за доброто настроение на публиката се грижеше DJ, а момичета на RED BULL раздаваха безплатни енергийни напитки. Петият кръг от националния любителски шампионат по картинг ще се проведе на 7.01.2011г. отново на писта "Слънчев бряг". Вход свободен.