15-годишният българският талант Георги Тачков впечатли всички в немската автомобилна федерация ADAC, където проведе тестове за сателитния отбор на Лотус във Формула Мастърс на пистата Лаузицринг край Берлин. Младият българин веднага впечатли с много бързото си адаптиране към болида и не допусна нито една грешка по време на теста. Тачков се представи най-добре сред пилотите в отбора

Тачков е многократен шампион на България по картинг и настоящ водач в клас Ротакс Макс на родния шампионат.

“Георги нямаше никакви проблеми с адаптирането към основните функции на болида през сутринта. Той също така умееше много точно да обясни какво прави колата и следваше точно нашите инструкции. Това винаги е едно отлично начало за млад пилот. През следобеда Георги без проблем успяваше да се задържа зад водещия болид, като дори и без него отпред винаги караше по правилната траектория. Георги показа отличен подход в адаптирането към новата за него кола”, сподели за него Денис Лайхер, който е строителен инженер в отбора.

“Преживяването да карам болид в легендарните цветове на Лотус бе невероятно вълнуващо! Първо започнахме с опознаване на отбора, направа на седалката за мен и позиционирането на педалите. В началото трябваше да карам на полигон, на който да се привикне към функциите на болида. След това обаче започна същинската част от теста на самата писта!

При първото излизане на трасето не ми бе комфортно в болида, не се чувствах така както в картинга. В следващото ми излизане вече се отпуснах и така от моя отбор само аз бях изпълнил всички задачи, достигайки 5-та скорост на правата, и можех да следвам водещата кола на Марвин Кирхьофер по завоите на Лаузицринг!

Надявам се, че този тест е само началото за мен! След края получих похвали от всички в отбора, но участието ми в шампионата през следващия сезон зависи от намирането на спонсори”, сподели пък развълнуваният Георги Тачков.