На 27 и 28 юни стартира единадесетото издание на Рали "Твърдица-Елена 2015", в рамките на което за първи път ще се проведе Хюндай Рейсинг Трофи 2015. Едномарковият шампионат е включен в календара на БФАС за тази година, като ще бъде част от най-атрактивните рали и затворен маршрут състезания в България в отделни серии и със самостоятелна квалификация.

Официални гости на откриването на автомобилното събитие и на церемониалното награждаване на финала на ралито ще бъдат министърът на земеделието и храните Десислава Танева, кметът на Твърдица Атанас Атанасов, кметът на Елена Дилян Млъзев и председателят на Българската федерация по автомобилен спорт Радослав Козлеков.

Церемониалният старт на Рали "Твърдица-Елена 2015" ще бъде даден на 27 юни, събота в 17:00 часа в град Твърдица, пл. „Свобода“. Финалът ще се състои на следващия ден 28 юни, неделя в 15:30 часа, отново на пл. „Свобода“.  Ралито  ще протече в два дни. През първия ден са планирани два планински етапа и две преминавания на скоростен етап "Детелината-Твърдица". В 20:00 часа ще се проведе специален етап, който е много атрактивен и привлича много публика. Като второ предизвикателство организаторите са включили и пилотиране във вечерните часове "на фарове" - още една атракция за зрителите. За втория ден е предвидено преминаване по веднъж в двете посоки "Твърдица-Елена" - 30 км, както и атракцията – скоростен етап "Елена", която ще се проведе по алеите в едноименния град.

В първото издание на Хюндай Рейсинг Трофи пилотите, които ще се състезават са: Симеон Симеонов с навигатор Добрин Борисов, Григор Григоров с навигатор Янаки Янакиев, Дочо Цвятков с навигатор Линда Багерова и Христо Геров с навигатор Недялко Сивов.

Симеон Симеонов ще пилотира с навигатор -  Добрин Борисов. Симеон е на 16 години от Хасково и дебютира в картинга през 2010 година на състезание от републиканския шампионат на пистата в Хасково. Още през първата година извоюва няколко първи места и успява да се пребори за шампионската титла. Участва и в световния формат Academy Trophy, където карат най-добрите пилоти от цял свят. През 2013-та от 12 кръга за годината печели 9 първи места и 3 втори. Като шампион на България участва в световните финали на Rotax max, където се съревновават пилоти от целия клас.

Григор Григоров с навигатор Янаки Янакиев. Григор е първият пилот в историята на БФАС, който получава състезателен лиценз под 18-годишна възраст. Още в първата си състезателна година, едва на 17, става шампион в обединената група А&N на шампионата по Планинско изкачване. Следва серия от успешни състезания - 2012-а Републикански шампион в Планинския шампионат на обединена група А&N; 3 първи, 2 втори и 3 трети места (Mitsubishi Lancer EVO 9) , 3-то място в клас N4 на рали "Хеброс 2012" и 9-то в генералното класиране (Mitsubishi Lancer EVO 9). През 2013-та става Републикански шампион в Планинския шампионат на обединена група А&N; 5 първи и 3 втори места (Mitsubishi Lancer EVO 9), а през 2014-та - победител във V1 Challenge Bulgaria София 2014, както и печели приз за най-бърза обиколка в шампионата. Заема 3-то място в клас А6 на Рали България 2014 и 8-мо в генералното класиране (Fiat Punto S1600).

Дочо Цвятков ще бъде в екип с навигатор Линда Багерова. В периода 2002-2005 година той започва да се състезава в дисциплината Рали Крос. Още в първия старт заема 3-то място в клас Х2. През 2012 г. подновява заниманията си с автомобилен спорт и участва в надпревари от Класик дей и Тайм Атак с автомобил Пежо 205. През 2014 г. се състезава заедно с Линда Багерова в дисциплините Ендуранс и Рали Спринт. Сезонът приключва с 2-ро място в Ендуранс шампионата (клас до 2000 куб. см). Паралелно с това екипажът заема 3-то място в генералното класиране на дисциплината Рали Спринт.

Христо Геров e от Пирдоп, наследник на 11-кратния републикански шампион Илия Геров. 2008 г. Христо Геров става първи в своя клас на Рали България. Той ще участва в рали Твърдица-Елена 2015 с навигатор Недялко Сивов. Двамата пилоти са наследници на известния екипаж Илия Геров и Петър Сивов.

За развитието на младите пилоти шампионатът предлага и програма Hyundai Personal Upgrade Program, която цели да стимулира развитието на персоналните качества на пилотите, поставени в състезателна среда и да им осигури практически опит в рали и затворен маршрут.