Павел Лефтеров записа страхотен успех, печелейки за първи път състезание от Европейските серии Competition102 GT4. Надпреварата се проведе на легендарното белгийско трасе "Спа-Франкоршамп". Българинът се състезава с автомобил Лотус Евора, с който успя да изпревари двама от основните си конкуренти в днешното състезание, след което да натрупа преднина и да спечели гонката.

През съботния ден 17-годишният Павел извоюва и полпозишъна на трасето и с това стана най-младият пилот в историята с подобно постижение.

Дънкан Хуисман завърши втори, като стана първи в своя клас PRO division. Лидерите в шампионата Жел Беелен и Марсел Ноорен останаха трети.

"Браво! Първо място за Павел Лефтеров! Българският химн звуча при награждаването след първото състезание в GT4 на легендарната писта "Спа", доволни са от тима на българския талант.

"Десетата обиколка на Лефтеров (2:52:215 мин) беше най-добрата в цялото състезание. След задължителното спиране в питбокса Павел беше на четвърта позиция, но много бързо си върна лидерството и с огромна преднина спечели състезанието. Въпреки мократа настилка и мъглата на "Спа", Павел демострира невероятна зрялост, професионализъм и хъс за победа. Браво на шампиона и на целия отбор", споделиха още от „Булавто рейсинг“.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ

______1.jpg

______.jpg