Рекордните за световния шампион 172 състезатели от 30 държави ще стартират в юбилейното десето Гран при на България по мотокрос. Състезанието е този уикенд в Севлиево. Квалификациите за надпреварата са в събота, а стартовете в класове МХ1, МХ2 и жени са в неделя. Входът е свободен.

“С подкрепата на правителството осигурихме финанси за домакинства на всички международни стартове през тази година. Още преди старта поставихме два рекорда. Първият от тях е участието на 172 състезатели от 30 държави. Това се дължи на факта, че трасето "Горна Росица" край Севлиево е номер едно в света, а България е най-добрият организатор. Вторият рекорд се състои в това, че надпреварата ще бъде отразена от медии от 81 държави", заяви председателят на Организационния комитет на Гран при на България Румен Петков.

Един от пилотите е българинът Петър Петров, който през настоящия сезон ще кара с мотоциклет на Ямаха. Миналата година той спечели 11 точки в шампионата с Хонда.

“Тази година съм по-добре подготвен, но пак няма да бъде никак лесно. Все пак от 10-о до 15-о място е добро класиране, а кой знае, може и по-напред. Сигурен съм само в това, че състезанието ще бъде много интересно", заяви Петров./БЛИЦ