ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Германският състезател по мотоциклетизъм Леон Лангщедтер загина при катастрофа по време на тренировка преди поредния етап от националния шампионат IDM, който трябва да се проведе на легендарната писта „Хокенхаймринг“.

Според информацията на „Моторшпорт-Тотал“, 24-годишният състезател на БМВ е загубил контрол над мотора си по време на втората свободна тренировка в категория Супербайк и пада на трасето.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

В този момент в него се блъска друг участник в надпреварата – Даниел Киркхоф. В резултат на това Лангщедтер получил доста сериозни наранявания. Пристигналите на мястото на инцидента лекари положили всички усилия, но не успели да спасят живота на мотоциклетиста.

Очаква се решението на организаторите на състезанието, но е твърде вероятно надпреварата на „Хокенхаймринг“ да бъде отменена.

През този сезон Леон Лангщедтер караше за отбора „F73 Academy“ с мотор BMW S1000RR в най-горния клас на германския шампионат. Най-големият му успех беше второто място на „Сузука Къп“. Освен като професионален състезател, Лангщедтер беше инструктор по управление на мотор.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК