Тридесет и четири ще бъдат автомобилите, които тази вечер ще преминат през арката в церемониалния старт на 47-ото международно Рали България. Това трябва да отбележи завръщането на състезанието край морето, след като в продължение на 14 години Рали България беше в района на Самоков. Церемонията е на площада пред Катедралния храм във Варна Свето Успение Богородично от 20:50 часа.

Списъкът на участниците е точно толкова дълъг, колкото и при старта на същото място на Рали Варна през 2015 г. Той можеше да е и по-дълъг, ако преди два дни от него, по една или друга причина, не отпаднаха четири екипажа.

Днес списъкът можеше да намалее още с един автомобил - Субару-то на Калин Бенчев/Александър Спиров, ако екипажът не бе успял в последния момент да намери резервен вариант.

"Колата ни се подготвяше в Румъния, но се оказа, че има сериозен проблем с електронния блок на скоростната кутия. Този блок не може да бъде закупен или подменен, защото е проектиран специално за нашето Субару, така че трябваше да вземем друг от Румъния", обясни Бенчев.

Колата, на която Бенчев/Спиров ще разчитат, е също Субару, по-ново в своята спецификация, но пък е подготвено за макадам, а не за асфалтови пътища, по каквито са прекарани тринадесетте скоростни етапа на Рали България.