Пилотът на "Пенске" Брад Кеселовски спечели първата си титла в НАСКАР с 15-о място във финалното състезание за сезона в Хоумстед. В решителната надпревара той взе своето след отпадането на основния му преследвач Джими Джонсън (б.р. - миналогодишен победител) и независимо от второто място на претендента Клинт Боуер. Джонсън, който преследваше шеста титла се провали в надпреварата заради механичен проблем, извадил го от битката 23 обиколки преди края.


Стартът спечели Джеф Гордън, а 15-ата позиция беше достатъчна на Кеселовски да триумфира като шампион в НАСКАР. В крайното класиране 28-годишният американски пилот завърши с 39 точки пред втория Клинт Бойър, а Джими Джонсън остана трети, на 40 точки от върха.


Кеселовски донесе първата титла за собственика на тима Роджър Пенске, както и първа титла за автомобил на "Додж" от 1975 година, когато триумфира Ричард Пети. Трофеят също така е последен за компанията, която реши да се оттегли от НАСКАР. Това бе обявено дни след Дайтона 500, като стана ясно, че "Пенске" се мести във "Форд", а "Додж" прекратява участие.

keselowski_nascar1.jpg