Екипажът на "БТК ADSL Рали Тийм" Димитър Илиев и Янаки Янакиев стартира в края на седмицата в Рали Стари Столици. Шуменското състезание е трети кръг от българския рали шампионат за сезон 2009.

41 екипажа са заявили участие, като това е най-голямата бройка на подадени заявка през този сезон. Организаторите на състезанието са включили в тазгодишното издание на Рали Стари Столици две от най-популярните и обичани отсечки, както от публиката, така и от състезателите - Велики Преслав и Върбица.

В Шумен е третото рали, в което Димитър Илиев и Янаки Янакиев ще участват с името "БТК ADSL Рали Тийм". Te отново ще се борят за призово класиране, след като имат едно отпадане и едно трето място в предишните две състезания от началото на сезона.

По традиция, Митко Илиев се представя много силно край Шумен, а това е гаранция за едно интересно състезание. Върнатите в програмата на ралито етапи, са едни от любимите на Илиев като именно те ще са решаващи за класирането в рали Стари Столици 2009.

Състезанието започва в събота (13 юни) от 18 часа с Церемониален старт пред Община Шумен, а след това следва първия специален етап - Детелината. В неделя (14 юни) предстоят десет специални етапа, които ще определят победителите в рали Стари Столици 2009.