Легендарният пилот от Формула 1 Ален Прост коментира ситуацията в най-бързия спорт преди началото на новия сезон. Той призна, че основен фаворит за титлата е миналогодишният световен шампион Себастиан Фетел.

Германецът ще гони четвъртата си поредна титла – нещо, което преди него са постигнали само Хуан Мануел Фанджо и Михаел Шумахер.

“За мен Фетел остава фаворит, въпреки че със сигурност този сезон няма как да повтори старта от 2011 година, когато триумфира в първите четири-пет състезания. Сега ще му е доста по-трудно, но Ред Бул работи в правилна насока и Себ има всички предпоставки да се бори за титлата”, обяви Прост.

”Мисля, че с оглед на показаното от отборите до момента основен конкурент остава Фернандо Алонсо. Но има и пилоти, които могат да поднесат изненадата – Кими Райконен и Ромен Грожан”, продължи Прост.

“За мен Макларън се забави в развитието си, като позволи на Люис Хамилтън да си тръгне, а на негово място взеха дебютант. Единствено не мога да говоря за Мерцедес, тъй като все още нямам реална представа за нивото на техния болид. От тях може да се очаква всичко”, завърши Прост.