Пилотът на Макларън Фернандо Алонсо коментира забраната да се състезава в Гран при на Бахрейн. Бившият световен шампион катастрофира в Австралия, след което е получил усложнение на травма в белия дроб.

"Ако трябва да обобщим случилото се, миналата седмица в Австралия бях добре след катастрофата - имах лека болка в коляното, но нищо сериозно.

Прибрах се в Испания и болката се усили, затова отидох на допълнителни изследвания и се оказа, че имам лек пневмоторакс на белия дроб. Вслушах се в съвета на докторите да си почивам вкъщи и да след това повторихме скенера миналия понеделник. Пневмотораксът беше изчезнал, но фрактурите не. И понеже във Формула 1 позицията на пилота в колата е специфична и е под сериозно натоварване, има риск за дробовете. Не е като счупен крак или ръка и просто да търпиш болката - това е гръдният кош, където има органи, така че няма какво да направим", допълни испанецът.

Все още не е ясно дано Алонсо ще бъде 100% готов за Гран при на Китай, а след седмица ще му бъде направен още един тест.

 Резултати, програма и класиране във Формула 1 - ТУК !!!