Пилотът на Ферари Фернандо Алонсо призна, че този сезон е моментът да спечели третата си световна титла в най-бързия спорт. През 2010 година той завърши на 4 точки зад Себастиан Фетел, а миналата година остана на 3 точки от върха, като отново позволи на германецът да триумфира.

В момента Алонсо изостава на 17 точки зад Фетел и заема третата позиция при пилотитие, а пред него е и Кими Райконен.

“През 2010 година трябваше да стана шампион, защото водех с 15 точки пред Фетел, но се провалихме. Миналата година пак бях близо до титлата, макар че не я заслужавах. Колата ни беше по-бавна и въпреки това имахме шанс за успех. Тази година обаче имаме всички шансове за титлата. Колата ни не е най-бързата в самостоятелни обиколки. Не даваме най-доброто време на пистата. Но за сметка на това е много издръжлива. А и в Барселона показахме, че в екипа ни работят страхотни професионалисти, които успяват да измислят най-подходящата състезателна стратегия”, коментира Алонсо.

“Имаме всички предпоставки да се борим за титлата и знаем как да подобрим колата и да я направим по-агресивна. Чувствам се готов да покоря света и разполагам с подходящата кола за това”, завърши Алонсо.