Двукратният световен шампион Фернандо Алонсо и разделящият се с Формула 1 след края на сезона австралиец Марк Уебър шокираха британеца Люис Хамилтън по време на Гран при на Сингапур. За това призна и самият пилот на Мерцедес след надпреварата.

Какво обаче всъщност се случи на пистата или за късмет не се случи?

Уебър отпадна от Гран при на Сингапур малко преди края на състезанието след повреда в неговия Ред Бул. 37-годишният австралиец напусна болида си, но се върна на пистата и помаха като стопаджия във Формула 1 на идващия Фернандо Алонсо с неговото Ферари. Глупавото в случая бе, че това се случи веднага след 90-градусов завой, а отзад се задаваше Хамилтън на път към боксовете след края на състезанието.

„Бях наистина шокиран. Излязох от завоя и там стоеше Фернандо. Ако Марк бе тогава отдясно, щях да го прегазя. За късмет това не се случи”, разказа след състезанието Хамилтън.

След надпреварата Уебър бе предупреден. Тъй като това е трето негово предупреждение, той бе наказан да стартира с 10 места назад в следващото Гран при на Южна Корея. Алонсо също бе предупреден, но без сериозни последствия. При всичко положения двамата се погрижиха случилото се да изглежда като такси курс на годината във Формула 1.