Пилотът на Ферари Фернандо Алонсо се изказа изключително ласкаво за болида на компанията за новия сезон. По думите му колата е направо “от друга планета” и с нея много по-лесно ще може да се бори за световната титла, която през миналия сезон изпусна в последните кръгове.

По време на първия ден от тестовете на пистата “Каталуня” той навъртя 110 обиколки с болида F138. Това беше и първия му досег с колата, след като пропусна тестовете на Херес, за да наблегне на физическата си подготовка.

“С основание се чувствам щастлив след първия ден на “Каталуня”. Колата е изключително подобрена. Няма нищо общо с миналогодишния болид. Направо е от друга планета. Ще бъдем много силни на старта в Австралия. Миналата година завършихме на второ място, а целта ни беше първото. За това трябваше да работим здраво и да подобрим колата. И го направихме. Сега няма да се повтори ситуацията от миналата година, когато се борех за титлата с болид, който е с 2 секунди по-бавен от този на конкурентите”, обясни Алонсо.