Пилотът на Ферари Фернандо Алонсо е на мнение, че уличното състезание в Монте Карло дава отлична възможност на Ред Бул да победи Мерцедес.

Люис Хамилтън и Нико Розберг доминират тотално от началото на сезона във Формула, като спечелиха и 5-те състезания досега, като 4 от победите бяха двойни и единствено в първия старт това не се случи заради отпадането на англичанина.

„Мисля, че състезанието в Монако ще даде една от малкото възможности през този сезон да се предизвика Мерцедес, особено от страна на Ред Бул. Те са много бързи в завоите, но губят време на правите. В Монте Карло обаче няма дълги прави, така че Ред Бул определено може да създаде проблеми на Мерцедес“ заяви испанецът.

По отношение на представянето на Скудерията Алонсо остава оптимист, че тимът ще навакса доста от изоставането си, въпреки че в Испания завърши на почти 90 секунди от победителя.

„Не трябва да отиваме в Монако и Канада с настройка, че ще се борим за третото място. Вярно е, че Мерцедес държат всичко в ръцете си, но това трябва да ни амбицира да се борим здраво и да опитваме да се подобрим. Трябва да направим силен уикенд и да спечелим добри точки“ добави той.