Пилотът на Ферари Фернандо Алонсо коментира малко грубо, но не и неоснователно, бъдещето си. Твърди се, че испанецът ще напусне "черните кончета", а на негово място ще бъде привлечен Себастиан Фетел. Преди началото на днешната квалификация за Гран при на Япония стана ясно, че германецът напуска "биковете". Отборът на Ред Бул обяви раздялата. Какво се случва с Алонсо, не е много ясно, но самият той даде малко разяснения.

"Все още не съм решил нищо, затова нямам какво да обявявам. Планирал съм времето до края на годината. Намирам се в изгодна позиция, като мога да избирам къде да отида. Спечелил съм си уважението на всички през годините. Анализирайки, мога да кажа, че повечето ходове на пазара на пилотите зависят от мен.

Нужно е търпение, докато кажа къде ще отида. Първо искам да изясня всички детайли. Възможностите са пред мен и всичко се развива по план. Но от месеци искам да спечеля, искам пак да бъда световен шампион. Това ще ме направи щастлив. Има много неща, които като се обедният, водят в една посока и най-вероятно тя движи пазара", разясни Алонсо.

Шампионът във Формула 1 за 2005 и 2006 година финишира пети в днешната квалификация за Гран при на Япония.

Той взе отношение относно информацията за раздялата между Фетел и Ред Бул.

"Доколкото разбрах Фетел напуска Ред Бул. Няма информация да ме сменя мен, това е само предположение. За всички раздялата е изненада, защото заедно имаха доста успешни години. Пожелавам му всичко най-добро", каза още Алонсо.