Пилотът на Ферари Фернандо Алонсо изненадващо обяви болидите на Ред Бул за сигурни победители в първия старт от новия сезон в Австралия следващата неделя.

Според него на този етап е рано да се правят генерални прогнози за сезона, но като цяло “биковете” ще успеят да тръгнат добре в първите стартове.

„Тестовете преди сезона не могат да ти дадат представа за цялостното положение. Можеш само да си извадиш изводи за себе си. Като посетиш тренировка на Барселона, няма как да разбереш дали ще спечелят мача си през уикенда, нито пък да познаеш кой ще победи в мача Джокович - Надал само по загрявката. Първите четири-пет старта този сезон до голяма степен ще покажат, как са разпределени силите. В момента е рано да говорим”, коментира Алонсо

“Определено първият старт ще е за Ред Бул. Дори и да излязат в Австралия с колата от миналата година пак ще спечелят. Макларън и Лотус също ще бъдат в челото. Силно представяне очаквам и от Мерцедес. Там започнаха да работят по новата кола още в средата на миналия сезон и сега трябва да оберат плодовете”, продължи с анализа си Алонсо.

Според него във Ферари също са израснали в технологически аспект, но все още не са достигнати очакваните резултати.

„Миналият сезон бяхме средно с 8 десети от секундата по-бавни от Ред Бул. Със сигурност няма да сме най-бързите, но и няма да сме на 1,6 секунди назад, както беше в началото на миналия сезон. По-бързи сме от преди, основата е по-добра, но трябва да продължим да работим и да компенсираме. Ако колата ни е с 2 десети по-бавна от тази на Ред Бул ще имам шанс за титлата”, завърши Алонсо, който миналата година зае второ място при пилотите.