Пилотът на Ферари Фернандо Алонсо упражни натиск върху италианския доставчик „Пирели” и поиска по-сигурни гуми за предстоящото Гран при на Германия на пистата „Нюрбургринг” този уикенд.

„Ако ситуацията е такава като на „Силвърстоун”, е невъзможно да се кара. Освен това има опасност пилот или някой стюард да загуби живота си”, коментира Алонсо на спонсорска среща в Хамбург.

„На „Силвърстоун” видяхме неща, които не искахме да наблюдаваме – много тежки инциденту. „Пирели” трябва да намери решение. Надявам се, че гумите, които те ще доставят, ще са по-добри за в бъдеще”, допълни испанецът, който се обяви срещу какъвто и да е бойкот на състезанието в Германия.

Гран при на Великобритания през изминалия уикенд бе изпъстрено с множество спорни инциденти с гумите. Много пилоти след това се оплакаха, че се страхуват за живота си. От „Пирели” пък обявиха, че за „Нюрбургринг” ще бъдат доставени преработени гуми.

В генералното класиране при пилотите Алонсо изостава на 21 точки от лидера Себастиан Фетел с Ред Бул след 9 от общо 19 състезания този сезон.