Пилотът на Ферари Фернандо Алонсо коментира очакванията си за новия сезон във Формула 1.

”В момента е твърде рано да се правят прогнози около битката за титлата. Отборите още не са показали новите си болиди, не са правили тестове, така че сега може само да се гадае. Но ако ме питате: “Кой е най-добрият пилот”? Имам готов отговор: “Люис Хамилтън” Винаги се оглеждам за него. Не трябва и за миг да го изпускаш от очи, защото може да те изненада. Видяхте, че и през миналия сезон направи много добри състезания, макар Макларън да не разполагаха с толкова конкурентоспособен автомобил”, коментира Алонсо.

“Не омаловажавам успеха на Фетел и мога да кажа, че той заслужаваше титлите си и е страхотен пилот, но и предимството, което колата му даваше бе от решаващо значение. Това се видя най-вече през 2011-а година”, допълни испанецът.

Той коментира и възможността да се бори за титлата и през този сезон, след като през миналия остана на второ място.

“Сега съм по-уверен отпреди. Правилата остават като през миналата година и смятам, че това ще ни помогне в много отношения, защото няма да бъдат необходими големи промени по колата. Може пак да сме по-бавни от другите, но със сигурност разликата няма да бъде секунда и половина или две както в началото на миналата година", завърши Алонсо.