Ангел Караньотов спечели две победи на писта „Серес”, където на 21 и 22 юли се проведоха осми и девети кръг от BMU European Road Racing Championship 2018. В надпреварите участие взеха 68 състезатели от седем държави. Караньотов (DUCATI) от отбора на Overdrive Racing кара в клас Super Bike 1000.

Съботният ден премина по най-добрия начин за Караньотов. В квалификациите той спря хронометрите на 1:19.154 мин., което му отреди и първата стартова позиция в състезанието. Зад него стартираха Мартин Чой и Роберт Мурешан. Битката за първата позиция в състезанието започна още от старта. Караньотов поведе колоната пред Мартин Чой и Роберт Мурешан. До четвъртата обиколка Ангел и Мартин се движеха плътно един зад друг, след което Мартин падна и нямаше как да продължи. До финала пилотът на Overdrive Racing нямаше проблеми и завърши на първо място в състезанието с преднина от 17 секунди пред Мурешан. Трети се класира Богдан Вражитору.

Второто състезание, което се проведе в неделя, също бе спечелено от четирикратния европейски шампион по супер мото. Още от началото на състезанието, Караньотов поведе убедително и до самия край не изпусна лидерската си позиция. Той завърши с преднина от 2.5 секунди пред Мартин Чой. Трети финишира Роберт Мурешан с изоставане от 25 секунди от победителя.

Караньотов, който миналата година се завърна на състезателната писта, се състезава с мотоциклет DUCATI Panigаle R, осигурен му от официалния вносител на DUCATI за България. За втора поредна година Shell България подкрепя Ангел Караньотов в неговата състезателна кариера.

”Щастлив съм, че успях да победя в двата състезателни дни. Лесно е, когато караш мотоциклет, който те кара да бъдеш сигурен в себе си и във възможностите си. Условията бяха тежки за всички и имаше много паднали състезатели поради високите температури и слабото сцепление. Въпреки високата температура на двигателя на мотоциклета, с горивото и маслото на Shell успяхме да запазим и да покажем пълния потенциал на машината в рамките на 20  състезателни минути. Постепенно се превръщаме в страхотен тандем, аз с мотоциклета. Механиците свършиха своята работата повече от блестящо. През двата състезателни дни имахме страхотна скорост, която не изгубихме дори за обиколка. За тези, които са на морето - завиждам ви, а за тези, които бяха на пистата - благодаря!", коментира участието си Ангел.