ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Седемкратният световен шампион Люис Хамилтън ще направи сензационен трансфер след края на сезон 2024 във Формула 1, обявиха британските медии. Очаква се сделката да бъде финализирана до края на тази седмица.

39-годишният пилот на Мерцедес ще премине в един от големите конкуренти на своя отбор в шампионата. Хамилтън има договор със „сребърните стрели“ до края на 2025 г., но ще се възползва от специална клауза в контракта, за да кара за Ферари.

Топ Коефициенти за Спортни Залози!

Люис Хамилтън се състезава за Мерцедес от 2013 г., когато премина от Макларън. С германския отбор той спечели шест от световните си титли, но не е завършвал първи в състезание от 2021 г.

Според „Аутоспорт“, Хамилтън е в напреднали преговори с Ферари за сензационния трансфер. „Черните кончета“ и преди са проявявали интерес към британския пилот, но до момента се считаше, че раздялата му с Мерцедес е невъзможна. Все пак Люис през цялата си кариера е фирмен пилот на германската компания.

През миналата година Люис Хамилтън подписа нов двегодишен контракт със „сребърните стрели“, но се счита, че в него има записана клауза, която ще му позволи да прекрати взаимоотношенията си с отбора в края на 2024 г.