Хироши Аояма оцеля след катастрофа с Алваро Баутиста в предпоследната обиколка и спечели победата при 250-кубиковите на Гран При на Холандия в Асен. Двамата се бяха откъснали от Марко Симончели и Ектор Барбера и водеха борба за победата в последните турове на надпреварата.

Аояма водеше, а Баутиста го притискаше и подготвяше атака, когато двамата се сблъскаха в средата на предпоследната обиколка. Японецът направи грешка и навлезе твърде навътре в дясната част на шикана и това го принуди да намали и да се върне вляво, където на висока скорост влизаше съперникът му.
 
Баутиста изпадна от мотора си, а неговата Априлия изхвръкна във въздуха. Аояма успя да се задържи на своята Хонда и премина последната обиколка със срязана гума, но спечели победата.
 
Ектор Барбера се оказа по-добър от Симончели в борбата между двамата и взе второто място, освободено след отпадането на Баутиста, докато италианецът завърши трети.
 
Алекс Еспаргаро и Роберто Локатели се откъснаха от Алекс Дебон във втората част на състезанието и завършиха съответно на пето и шесто място./БЛИЦ