Българският пилот Владимир Арабаджиев направи чудесен старт от 22-ра поцзиция на пистата “Истанбул Парк”, но отпадна 6 обиколки преди края.
 
Българинът, който кара за екипа на Колони, спечели три позиции при задължителния питстпор и всичко изглеждаше перфектно, когато за спирането на 12-ия завой, първият от най-бавната секция на пистата, задният спирачен кръг отказа.
 
На това място спирането е изключително интензивно при скорост от около 290 км/ч. При отказа на задните спирачки, предните колела блокираха, колата излетя от пистата и се заби челно в стената от гуми.
 
Владо е невредим, макар и с лека контузия на ръката. Тази сутринта той трябваше да бъде прегледан от лекаря на Формула 1, който да си каже тежката дума, дали Владо ще стартира на спринта.
 
Подобни технически проблеми са много опасни и всички в отбора Колони Моторспорт разследват причините за внезапния отказ на задните спирачки.
 
Победител в състезанието стана Пастор Малдонадо, след като успя да задмине още в самото начало стартиралият от пол-позишън Давиде Валсеки. Валсеки остана на второ място, а трети се нареди Сам Бърд./БЛИЦ