Българската надежда за пробив във Формула 1 Владимир Арабаджиев завърши на 13-ата позиция в първия старт от втория кръг в GP2 Азия на пистата "Яс Марина" в Абу Даби. Пилотът на "Rapax" направи сензационнен старт и още в първите метри спечели две позиции, преди да бъде ударен в спирането за първия завой от Едуардо Пископо.

Ударът повреди автомобила на Арабаджиев, който бе принуден да спре при механиците си и след трите "аварийни" обиколки загуби повече от 2 минути и половина и остана на последна позиция. С много силна воля, пълна концентрация и безгрешно каране Владо бе по-бърз от пилотите около него и си проправяше стабилно път напред. През по-голяма част от втората половина на състезанието Арабаджиев беше най-бързият пилот на трасето, като дори и постигна рекордна обиколка в състезанието. Това е безпрецедентен успех за българския моторен спорт.

Другият наш пилот Пламен Кралев ("Trident Racing") финишира на 16-ата позиция на 1 обиколка от победителя Тървей. Той също бе въвлечен в два инцидента на пистата с негови съперници. Надпреварата се проведе на осветление. Владо потегли от 16-ата позиция, а Кралев от 22-ра. В събота е вторият старт, който също ще бъде предаван на живо от 16:00 часа по Евроспорт 2. В събота първите 8 на финала ще стартират в обратен ред. Арабаджиев и Кралев отново ще тръгнат от задни позиции.