Българският пилот Владимир Арабаджиев, който през този сезон ще кара в основните серии на GP2 2010 с екипа на Колони Моторспорт, ще работи с един от най-добрите състезателни инженери Джеймс Робинсън.

Робинсън е дипломиран инженер от университета в Лийдс и през 1984 г. започва работа в Уилямс на мястото на Рос Браун, който напуска тима на Сър Франк Уилямс заради екипа на американския бизнесмен Карл Хаас - FORCE.

Много бързо той се придвижва до позицията на състезателен инжинер и през 1987 г. е в основата на успеха на Нелсън Пикет старши в битката му с Найджъл Менсъл за световната титла във Формула 1.

През 1991 г. става състезателен инженер на Айртон Сена в Макларън, но през следващата година преминава на работа в завода на тима и не пътува по надпреварите.

През 1996 г. се връща в Уилямс, където работи като отговорен инженер по операциите до 2000 г. След това заема сходна позиция в новосформирания тогава Бритиш Американ Рейсинг. В момента Джеймс Робинсън е един от най-високо ценените инжинери в GP2, A1GP и Световните серии на Рено./БЛИЦ