Българският пилот на "Колони Моторспорт" Владимир Арабаджиев днес ще стартира в първата надпревара в Монако от втория кръг на престижните серии GP2, които са само една стъпка преди Формула 1.

Владо вчера нямаше късмет по време на тренировките в Монако, след като се блъсна в оградите по време на тренировката. В квалификацията Арабаджиев даде 21-о време от 1:41.733 минути. Владо кара за първи път на това трасе, но все пак успя да остави на старта зад себе си трима пилоти.

В последните минути на тренировката Арабаджиев нямаше късмет и удари предната лява гума на своята кола в бариерите на завоя "Сант Дево". Болидът спря на пистата със счупено окачване. Първият старт в GP2 в Монако е от 12:15 часа днес, а вторият в събота от 17:10 часа.

GP2 е високотехнологичен шампионат, всеобщо приет като последната стъпка преди Формула 1. За разлика от други серии, тук пилотите са много силни и не случайно повечето от тях след това намират място във Ф1. Конкуренцията е на много високо ниво и разликите са често десети от секундата.

Състезанията са част от европейските стартове на Формула 1, а пилотите са поставени в максимално изравнени условия. Шаситата, двигателите и гумите са еднакви за всички участници, а определящи за успеха са спортните и инженерни способности. Именно това прави GP2 последната стъпка преди Формула 1. /БЛИЦ