Българската надежда за пробив във Формула 1 Владимир Арабаджиев записа трето и седмо място в последните два кръга от Интернешънъл Формула Мастър на пистата "Имола" в Италия.

В съботната надпревара Владо потегли трети, направи добър старт, но в края на втората обиколка беше изпреварен за третото място от Сергей Афанасиев. След това Арабаджиев защити перфектно позицията си от Йозеф Крал и Роси. Пол Вархауг се движеше втори, но отпадна и това позволи на Арабаджиев да се качи на подиума за пети път през този сезон. Състезанието в събота беше спечелено от шампиона Фабио Лаймер, който стартира първи и записа седма победа за сезона. Втори остана Сергей Афанасиев.

Както е известно, финиширалите в събота тръгват в неделя по обратен ред. Така Влади потегли от по-задна позиция и финишира седми, а победата в 16-ия кръг грабна Александър Роси.

Сезон 2009 във Формула Мастър официално приключи, а шампион за тази година още преди няколко кръга стана Фабио Лаймер. В крайното класиране Владо остана седми с 37 точки. /БЛИЦ