Владимир Арабаджиев ще стартира от трета позиция в съботното състезание от Формула Мастър в Пау, Франция. Пред него остават само Фабио Лаймер и Йозеф Крал. Най-бързото време на българина бе 1:12.474 минути, а най-бързото време за квалификацията - 1:11.736 минути.

В една сесия, в която първата позиция бе заемана от поне 12 състезатели, най-накрая начело успя да излезе Лаймер. И въпреки че Йозеф Крал и Сергей Афанасиев се представиха добре и имаха нужното темпо, то червеният флаг в края на сесията заради катастрофа на Александър Куцкин сложи край на битката.

В крайна сметка Куцкин се нареди шести, а между него и Арабаджиев останаха младокът Пал Вархауг и Джонатан Кенард, информира clubf1.

"Трафикът бе решаващ фактор тази сутрин. Според мен всички ние направихме само по една чиста обиколка. В състезанието ще трябва да се постарая да направя възможно най-добър старт, да избягвам сблъсъци и да се фокусирам върху двамата пред мен", каза пред clubf1 Арабаджиев след квалификационната сесия. /БЛИЦ