Надеждата ни за пробив във Формула 1 Владимир Арабаджиев се представи успешно и на пистата в Бърно, завършвайки шести и втори в двата старта. Българският пилот запази третото място в генералното класиране в "Интернешънъл Формула Мастърс".

- Владо, отново много силно представяне за теб този сезон. Класира се втори на пистата в Бърно. Как се чувстваш?
- Много добре. Квалификацията и двата старта бяха много тежки, имахме проблеми в първата транировка, но в крайна сметка се справихме добре и взехме почти 100% от състезателния уикенд.

- Как премина състезанието? Имаше ли проблеми?
- В първата тренировка направих само една обиколка, защото колата дефектира, но това често се случва в моторните спортове. Загубихме много ценно време за подготовка, което със сигурност ни струваше скорост, но просто нямаше какво да направим. Механиците работеха неуморно, но времето не ни стигна.

- Този сезон си си поставил много сериозни амбиции. Какво ти предстои?
- Преди всичко успешно завършване на сезона в "Интернешънъл Формула Мастърс" и силно се надявам на добро представяне в двата уикенда, в които ще караме заедно с Формула 1 на пистите "Спа" и "Хунгароринг".

- Как ще продължи подготовката ти?
- Тестове с формулата, поддържане на формата с картинг и постоянна физическа подготовка. Обикновено тренирам по два пъти на ден, спазвам определена диета, защото е важно в точно определени моменти да съм в пикова кондиция.

- Запазваш трета позиция в генералното класиране. Ще атакуваш ли първото място?
- Винаги! Това според мен е целта на всеки пилот. Мениджърите в отбора J.D. Motorsport ме поздравиха специално след финала в Бърно за ефективното събиране на точки и ако нещата вървят така мисля, че имаме реални възможности. Необходими са ни още няколко теста, в които да изчистим някои детайли в настройките на колата и мисля, че няма да имаме проблеми.

- Ще имаш ли почивка преди следващото състезание и къде ще отмаряш?
- Много ми се иска, но за съжаление няма да имам тази възможност. Преди следващия старт в Брандс Хедж Великобритания имам тестове на пистата "Спа", след това няколко ПР-ангажимента, освен това подготовката не може да се прекъсва, така че ще почивам след края на шампионата през есента.