Знаете ли кой е рекордьор на писта "Дракон" и колко е постижението му? Не, няма да ви мъчим. Това е Владимир Арабаджиев, чието постижение е 52 секунди за обиколка. Пилотът на "Глобул" и "Виктория Груп" в сериите GP2 постигна това време с карт.

Владо ще бъде и една от звездите на Спийд Шоу 2010, което ще бъде на пистата "Дракон" в Калояново. За целта е подготвил специален картинг с двигател ТМ с обем 125 куб. см и мощност 45 к.с., а шасито е Energy. Машината е с 6-степенна скоростна кутия и тежи 160 кг с пилота.

Автомобилните състезатели, които имат големи втулки на турбините на своите коли от своя страна ще имат шанса да подобрят постижението на Владо. Арабаджиев готви още една изненада - Рено Клио Cup V6. Мощността на това чудовище е 260+ коня и със секвенциална скоростна кутия.

Още един звяр стяга Арабаджиев, но него ще запазим в тайна, макар че според информирани източници, мощността му ще е около 800 к.с.

На картинга няма да може да се монтира втора седалка, но... По-важното е, че и двата супер автомобила ще имат такава, за да могат феновете да ги пробват, возени лично от Владо Арабаджиев. Ако разбира се им стиска да се качат на такива чудовища! Всеки пилот, тим мениджър и спонсор знае, че най-важните в моторспорта са феновете. Неслучайно британците си правят Фестивал на скоростта на Гудууд, ние пък си правим Спийд Шоу на пистата "Дракон" в Калояново край Пловдив на 4, 5 и 6 юни. Селото се намира на 24 километра северно от Пловдив и на 16 километра от автомагистрала Тракия (Е-80).

В зрелищното шоу ще участват най-добрите наши автомобилни, картинг и мотоциклетни състезатели, които ще покажат умения и майсторство. /БЛИЦ