Двама мъже са арестувани в германската провинция Северен Рейн-Вестфалия по обвинение в опит за изнудване на семейството на Михаел Шумахер. Задържаните са предадени на прокуратурата за предварително следствие в град Вупертал.

Според в. „Билд“, двамата са опитали чрез шантаж да измъкнат 15 милиона евро. От публикацията не става ясно по какъв начин двамата са изнудвали семейството на 55-годишния легендарен пилот от Формула 1.

Това не е първият опит за измъкване на пари от семейството на Шумахер. През 2017 г. 25-годишният Хюсеин Б. изпрати и-мейл до Корина Шумахер, в което заплашва, че ще посегне на децата ѝ.

Той обаче бързо беше открит, тъй като е изпратил заплахите от личния си компютър, който беше проследен. Хюсеин беше осъден на 21 месеца затвор и глоба от 4500 евро. Освен това трябваше да положи 50 часа обществено полезен труд.

Както е известно, вече 10,5 години Михаел Шумахер е далеч от общественото внимание, след като падна по време на ски във Френските Алби. Той удари главата си, изпадна в кома и претърпя редица операции. След това беше преместен в семейното жилище в Швейцария, където е посещаван от медицински персонал и ограничен кръг близки до семейството.