Бащата на френския пилот Жул Бианки – Филип, се надява чудо да се случи със сина му, но призна, че възстановяването му е в застой и семейството се готви за най-лошото. Както е известно, 25-годишният Бианки е в безсъзнание от октомври 2014 г., когато претърпя тежка катастрофа по време на Гран При на Япония.
 
„Докато сме живи, няма за загубим надежда, въпреки че вече по-скоро се надяваме на чудо. Всеки ден не се отделяме от телефона. Когато се събудим мислим за живота на Жул, но и се готвим за най-лошото - за неговата смърт. Ситуацията е ужасна“, призна Филип Бианки пред „Канал +“.
 
„Не знам какво може да се направи. Нещата не са такива, каквито би ни се искало. От неврологична гледна точка ситуацията е в застой. За нас най-важното е, че Жул е жив. Той води битка за живота си. Това е важно за нас, дава надежда на неговите близки“, твърди бащата на пилота.
 
През тази седмица се навършва близо година, откакто Жул Бианки спечели първите и за момента единствени точки на Маруся във Формула 1. Това стана с деветото му място в Гран При на Монако. Наследникът на Маруся във Формула 1 – Мейнър, в предстоящото в неделя състезание по улиците на Монте Карло ще отдаде почит на френския пилот. Всички членове на отбора ще носят гривни с надпис „ЖБ17“.