Нико Розберг се оказа краен победител в оспорваната битка за световната титла във Формула 1, която води през целия сезон със съотборника си в Мерцедес Люис Хамилтън. Германецът завърши втори в последния старт от шампионата в Абу Даби, но това му беше достатъчно за първото място в генералното класиране, където завърши с пет точки пред досегашния шампион Люис Хамилтън.

Триумфът на Нико Розберг през сезон 2016 е исторически, тъй като неговото семейство се нареди до фамилия Хил. Това са единствените две двойки баща и син, ставали световни шампиони във Формула 1. Кеке Розберг взима титлата през 1982 година като състезател на Уилямс. Греъм Хил става шампион на Формула 1 за първи път през 1962 г. с Оуен Рейсинг, а 1968-а триумфира с Лотус. Неговият син Деймън Хил грабна шампионския трофей през 1996 г. с Уилямс.

В сравнението има и малка разлика, освен общия брой на титлите, който е в полза на семейство Хил. Греъм Хил не доживя триумфа на своя син. Той загива на 29 ноември 1975 година, когато синът му Деймън е 15-годишен.

Според предварителните информации Кеке Розберг също не трябваше да е видял на живо титлата на сина си. 67-годишният финландец не беше обявил, че ще присъства край трасето в Абу Даби. Той не присъства на нито едно състезание през сезона от суеверие и сега се очакваше да спаси традицията си и да гледа по телевизията. Не е изключено все пак Кеке Розберг тайно да е бил в Абу Даби и да сподели радостта на сина си.