Най-после стана ясен отлаганият дълго време лист със състезанията в световното първенство по рали за следващата година. Международната автомобилна федерация (ФИА) обяви кога и къде ще бъдат надпреварите, които трябваше да бъдат известни още преди десетина дни.

От календара става ясно, че Рали България не попада в списъка от 13 ралита. Както е известно, този сезон край Боровец ще има старт от WRC шампионата. Шесткратният първенец Себастиан Льоб и компания ще се състезават у нас от 9 до 11 юли, но явно само тази година.

В календарът за 2011 година е върнато гръцкото рали Акрополис, както и е потвърдено присъствието на надпреварата в Йордания. Очакваното да бъде включено Рали Абу Даби в крайна сметка не попадна сред 13-те утвърдени старта.

От шампионата на WRC отпада и турското рали, като към списъка на стартовете, които очакваха продължение на своя световен статус, но така и не са го получили са България, Полша, Япония, Кипър, Норвегия, Монте Карло и Нова Зеландия.

От ФИА обявиха, че сезонът може да бъде удължен с още един кръг, но това ще бъде решено на среща на световния съвет по автомобилни спортове (WMSC) през юни. /БЛИЦ

Календарът за 2011 година
Рали Швеция (10-13 февруари)
Рали Мексико (3-6 март)
Рали Португалия (24-27 март)
Рали Йордания (14-17 април)
Рали Италия (5-8 май)
Рали Аржентина (26-29 май)
Рали Акрополис (16-19 юни)
Рали Финландия (28-31 юли)
Рали Германия (18-21 август)
Рали Австралия (8-11 септември)
Рали Франция (29 септември - 2 октомври)
Рали Каталуния (20-23 октомври)
Рали Великобритания (10-13 ноември)