Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС) стартира честванията по случай своята 20-годишнина с галавечеря. На събитието, което ще се проведе на 22 декември 2012 г., ще бъдат тържествено раздадени отличията на шампионите от отделните състезателни дисциплини на федерацията за сезон 2012.

Българската федерация по автомобилен спорт е пряк приемник на съществували в предходните десетилетия различни организации, посветили дейността си на развитието на българския автомобилен спорт. Идеята за нейното учредяване се реализира в края на 1992 и началото на 1993 г.

Официалните чествания по случай 20-годишнината на БФАС ще започнат с Галавечеря на автомобилизма 2012. Тогава федерацията ще раздаде над 150 купи на своите шампиони от общо девет състезателни дисциплини. В тях се включват: рали, затворен маршрут, планинско, офроуд, рали крос, автокрос, дамски приложен шампионат, дрифт и драг.

Последните две –дрифт и драг, се присъединиха официално към БФАС в края на сезон 2012 с изградена структура от надпревари. Те бяха приети във федерацията заедно с дисциплините тайм атак и гимхана, за които предстои да бъдат организирани национални шампионати през предстоящата година. В резултат, от сезон 2013 автомобилната федерация ще отговаря за организирането на общо 11 шампионата.