Брад Биндър спечели сензационна първа победа в кариерата си в Мото 3. Състезателят от ЮАР триумфира в Гран При на Испания на пистата „Херес“, след като тръгна от последно място на стартовата решетка.

Биндър трябваше беше втори в квалификацията вчера, но след това беше наказан заради използването на нелицензиран софтуер от страна на отбора му Ред Бул КТМ. Заради това южноафриканецът беше върнат на 35-о място на старта.

Още в първата обиколка на състезанието той проби до 21-о място, а в деветата обиколка от общо 24 вече беше четвърти. Пред него бяха само Хорхе Наваро, Франческо Баняя и Николо Булега.

В 15-ия тур Брад Биндър вече беше задминал Булега, а след това Беняя направи грешка, която позволи на състезателя на Ред Бул КТМ да излезе втори. Три обиколки по-късно южноафриканецът излезе начело и не изпусна водачеството. Булега завърши втори а Беняя остана на трето място.

Това не само беше първа победа от 76 състезания в кариерата на Брад Биндър, но той стана първият южноафриканец спечели Гран При в мотоциклетизма в последните 35 години.