Бившият най-близък човек до легендата на Формула 1 Михаел Шумахер - Вили Вебер разказа разтърсващи факти покрай инцидента с германеца.

Вебер е до Шумахер в ранните години на кариерата му и минава за един от най-доверените му хора, но това явно не е така за семейството на пилота и най-вече за съпругата му Корина.

"След инцидента отидох у тях, за да видя Михаел, но ме спряха на прага. Корина се страхуваше, че ще се разприказвам пред медиите и не ми даде да вляза. След този ден се заклех повече да не се интересувам за състоянието му. Опитах се да изключа темата, защото щях да полудея", разкри Вебер в интервю за немското издание "Бунте", като призова семейството на Шумахер да каже истината за състоянието на пилота.

Припомняме, че на 29 декември 2013 година Михаел Шумахер претърпя тежко падане, докато караше ски във френския курорт Мирабел. След това изпадна в кома. По-късно рекордьорът със седем световни титли във Формула 1 бе транспортиран в дома си в Швейцария и оттогава семейството му не дава много информация за неговото здравословно състояние.