Тодор Славов и навигаторът му Добромир Филипов продължават кампанията си в световния рали шампионат за млади пилоти. В четвъртък двамата започват участието си в Рали Германия, четвърти кръг от шампионата на младежите и общо девети в световния рали шампионат.

Състезанието, което е базирано в най-стария немски град Трир, е най-дългото и най-трудното рали в календара на WRC. То представлява изключително изпитание за екипажите, тъй като скоростните му отсечки преминават през лозови масиви, отсечките често сменят настилката си, а през втория ден на Рали Германия състезателите ще трябва да преминат два пъти през най-дългия скоростен етап в шампионата - "Арена Панцерплац", който е с дължина 48 километра, а настилката е бетон.

След изминаването на четири кръга от световния шампионат за млади пилоти, българският екипаж Тодор Славов и Добромир Филипов, заема пето място в генералното класиране. Те завършиха на трето място в домашното си Рали България и сега ще преследват ново добро класиране, което да им позволи да прогресират в генералното подреждане на шампионата.

"Относно състезанието мога да кажа, че е много трудно. Отсечките са странни - има много спускания и изкачвания, кара се в лозовите масиви над Трир има много объркващи кръстовища и разклони. Сцеплението е сравнително добро, но настилката често се сменя. Ще подходим внимателно към състезанието, защото е много дълго и се допускат много грешки", сподели Славов.

Ралито започва с церемониален старт в Трир в четвъртък вечер. Същинският старт ще бъде даден на следващия ден, когато ще се карат шест скоростни етапа. В събота предстоят нови осем отсечки. В неделния ден екипажите ще преминат по общо пет етапа. Общата дължина на ралито е 1194,63 километра, от които 407,31 са състезателни.