Шесткратният световен шампион Себастиан Льоб продължава да е лидер и след втория ден на Рали България, което за първи път в историята си е част от Световния рали шампионат (WRC). Френският пилот на Ситроен е с общо време 2:12:49,3 в генералното класиране и изпреварва с 40,4 секунди съотборника си Дани Сордо (Испания). На трето място в генералното класиране след втория ден на състезанието е Петер Солберг (Норвегия). Именно Солберг спря доминацията на Льоб днес. Норвежецът спечели три от днешните пет етапа. Солберг бе най-бърз в осмия, деветия и десетия етап, в които Льоб оставаше на второ място, с минимално изоставане.

В началото на деня Льоб триумфира в петата отсечка “Сестримо 1”, шестата “Пещера 1” бе спечелена от Сордо, а седмия етап “Любница” бе отменен заради наплив на фенове, застрашаващи нормалното провеждане на ралито.

Рали България завършва утре с последните четири етапа. Стартът на първия “Мухово” с дължина 29,39 километра ще бъде даден в 08,46 часа и пръв ще потегли лидера Себастиан Льоб. Към 14,00 часа екипажите трябва да финишират край Боровец, където ще бъде награден победителя в Рали България.

Най-добре от българите до момента се представя Петър Гьошев (Престиж Рали Тим, Мицубиши Лансър Ево 9), който е на 12-о място след втория ден. Той е с общо време 2:24:23,5 часа, на малко над 11 минути зад лидера Себастиан Льоб. Гордост за българина е, че той се намира на две позиции пред бившия шампион от Формула 1 Кими Райконен, който след днешния ден от състезанието е 14-и. Тодор Славов е на 17-о място (+17:38,8 минути зад Льоб), Димитър Илиев е 18-и (+25:59,2 минути)./БЛИЦ