Майкъл Иванов (КТМ) спечели финалния кръг от европейския шампионат по мотокрос в клас 85сс. Състезателят от Троян триумфира убедително и в двата манша от надпреврата, която се проведе на мотополигона в Севлиево и за първи път грабна златното отличие в кръг от шампионата на Европа с пълен актив от 50 точки.

Негови подгласници на подиума останаха холандецът Бас Ваесен (КТМ) и Володимир Тарасов от Украйна (КТМ). Европейски шампион за 2011г. стана друг украински пилот - Ростислав Войсицкий (КТМ). Той завърши 12-и в българското Гран При, но спечелените точки му бяха напълно достатъчни за титлата в отсъствието на основния му конкурент Хорхе Сарагоса (Испания).

Наградите на тримата състезател и медалистите в клас 85сс връчи заместник-министърът на младежта и спорта Иван Ценов.

За Майкъл Иванов това е втори европейски подиум през сезона. Само преди няколко месеца той се качи за стълбичката за награждаване на състезанието от европейския шампионат, което се проведе на трасето в родния му Троян. Там той зае второ място. През 2011-a Майкъл Иванов участва в 6 от десетте кръга на шампионата на Европа и завърши 8-ми с актив от 189 точки.