Виктор Николов постигна фантастичен успех за българския автомобилен спорт. Младият пловдивчанин завърши на второ място в генералното класиране на Световното първенство по картинг Sodi W Finals в белгийския град Генк и се превърна в първия роден представител с толкова добро класиране в историята на надпреварата.

След пет манша 15-годишният талант събра общо 186 точки за сребърния медал в клас Junior Kid, в който шампион стана полякът Лукаш Йежиерски с 202 точки. Трети със 171 остана словакът Юрай Микош.

В последните две надпревари Виктор Николов отново беше сред тези, които търсеха победата. В Супер Серията българският пилот потегли от втора позиция. През цялото времетраене на състезанието Николов държеше мястото си, а в последния завой преди финала направи успешна атака, за да спечели с аванс от 0,079 сек.

В последното каране на трасето в Генк пловдивчанинът изтегли по-бавен карт. Той отново потегли от втора позиция на старта, която пазеше до последната обиколка. В нея той беше задминат от други двама състезатели за крайното четвърто място.

По този начин Виктор Николов постигна най-доброто си класиране на Световно първенство при четвъртото си участие в Sodi W Final. До момента той не беше достигал толкова високо в генералното класиране на възрастовата си група. С фантастичното си каране в двата състезателни дни Николов впечатли търсещите млади таланти в толкова конкурентен спорт.